Forretter/appetizers | ||
Sambosa m/kjøttNOR: Wraps fylt med biffkjøtt, løk, fersk chili og ingefær, stekt gyldne i vegetabilsk olje. Serveres med awaze.
Kr 65,- |
||
Sambosa m/linseNOR: Wraps fylt med grønne linser, løk, fersk chilli og ingefær, stekt gyldne i vegetabilsk olje. Serves med awaze.
Kr 55,- |
||
Kylling/Chicken | ||
1. Dårå WåttNOR: Tradisjonell rett – Kyllingfilet i løkog
berbere stuing. Godt og
sterkt krydret med niter kibbeh.
Serveres med Injera, Salat/grønnsaker, kokt egg. Kr 220,- |
||
2. Dårå TibsStekt Kylling med grønnkål sautert løk, hvitløk og chili. ENG: Kr 220,- |
||
Biff/Beef | ||
3. Zil-Zil tibsNOR: Marinert biffstrimler med sautert hvitløk, chili og løk. Serveres med salat, rømme, awaze og injera (lefse).
Kr 245,- |
||
4. Gådjå special- TipsNOR: Berbere marinert biffkjøtt i løk, rosmarin og chili saus. Serveres med salat, grønnsaker og injera (lefse)
Kr 225,- |
||
5. Gorred-GorredNOR: Mørt biffkjøtt i hjemmelaget awaze og krydret smør. Kjøttet serveres tradisjonelt helt rått, evt medium stekt. Serveres med salat, rømme og injera (lefse).
Kr 225,- |
||
6. KitfåNOR: Biffkjøttdeig med hjemmelaget krydret smør og mitmita (etiopisk krydder). Serveres med aib (hjemmelaget ost), salat, spinat og injera (lefse).
Kr 220,- |
||
Fisk/Fish | ||
8. Asa tipsNOR: Stekt sei med sautert chili og løk. Serveres med grønne linser, rødbeter, salat, awaze og injera (lefse).
Kr 204,- |
||
Lam/Lamb | ||
10. Beg tibsNOR: Lammekjøtt med løk, hvitløk, rosmarin og fersk chili. Serveres med grønnsaker, salat, awaze og injera (lefse).
Kr 235,- |
||
11. Beg alicha wåttNOR: Lammekjøtt i gurkemeiesaus med løk, hvitløk, fersk chili og ingefær. Serveres med salat, grønnsaker og injera (lefse).
Kr 235,- |
||
11B. Beg Kei WåttNOR: Lammekjøtt i berbere (etiopisk krydder) saus, løk, ingefær og hvitløk. Serveres med salat, grønnsaker og injera (lefse).
Kr 235,- |
||
Kombinasjon | ||
12. BeyeaynetuNOR: Retten inneholder Dårå Wått (nr 1), Gådjå tibs (4) og flere veganske sauser/grønnsaker. Serveres med injera (lefse). ENG: The dish contains Dårå Wått (nr 1), Gådjå tibs (nr 4) and different vegan sauces/vegetables. Served with injera. Allergens: Gluten, lactose, egg Kr 245,- |
||
12B. Beyeaynetu12B. Beyeaynetu Kombinasjons rett for 2 pers eller flere: Dårå wått (nr 1), Zil-zil tibs (nr 3), Beg Alicha wått (nr 11) og flere veganske stuinger og grønnsaker. Serveres med Injera Allergener: Gluten, Melk, Egg Kr 250,- |
||
OVO - Vegetariansk | ||
21. Shiro Wått (Be Kebe)Ertestuing med etiopsik kryddersmør, berbere, tomat og løk. Servers med kokt egg og grønnkål, flere grønnsaker og enjera. Kr 190,- |
||
22. Shimbra Asa (Be Kebe)Bakte kikerter i løk og berberesaus med etiopisk krydder smør. Serveres med grønne linser, kokt egg, grønnsaker og enjera. Kr 190,- |
||
Shimbra Asa (Be Kibbeh)Bakte kikerter i løk og berberesaus med niter kibbeh. Serveres med grønne linser og kokt egg. ENG -- Baked chickpea in berbere and onion stew. Well spiced with niter kibbeh. Served with green lentils and boiled egg. Allergener: Gluten, Egg , Butter Kr 190,- |
||
Shiro Wått (Be Kibbeh)Ertestuing med niter kibbeh, berbere, tomat og løk. Serveres med kokt egg og stekt grønnkål. ENG-- Pea stew with niter kibbeh, berbere, tomato and onion. Served with boiled egg and fried kale. Allergener: Gluten, Egg Kr 190,- |
||
Veganske Retter | ||
13. Misir wåttNOR: Rød linsesaus med løk og berbere (etiopisk krydder). Serveres med salat, grønnsaker og injera – (lefse).
Kr 180,- |
||
14. Difin misir wåttNOR: Grønn linsesaus med løk og gurkemeie. Serveres med salat, grønnsaker og injera – (lefse).
Kr 180,- |
||
15. Shiro WåttNOR: Ertesaus med berbere (etiopisk krydder), tomat og løk. Serveres med salat, grønnsaker og injera (lefse).
Kr 180,- |
||
16. Shimbra asaNOR: Bakte kikerter i berbere (etiopisk krydder) saus. Serveres med linser, salat, grønnsaker og injera (lefse).
Kr 180,- |
||
17. Vegan Special BeyeaynetuNOR: Kombinasjons rett: Rød og Grønn linsesaus med berbere (etiopisk krydder) gule kikerter, rødbeter, asparges og flere ulike grønnsaker. Serveres med salat, grønnsaker og injera (lefse). ENG: Combination dish: Red and green lentil sause with berbere (ethiopian spices), yellow chickpeas beets, aspargus and other different vegetables. Served with salad, vegetables and injera. Allergens: Gluten Kr 195,- |
||
17B. Vegan SpecialKombinasjons rett for 2 pers eller flere: Shiro wått (nr 15), shimbra Asa (nr 16), Stekt champignon og grønnkål, og flere andre stuinger og grønnsaker. Serveres med injera Kr 210,- |
||
18. Shimbra Kei Kikk WåttNOR: Kikerter i berbere (etiopisk krydder) saus. Serveres med salat, grønnsaker og injera (lefse). ENG: Chickpea in berbere (ethiopian spices) sauce. Served with salad, vegetables and injera. Allergens: Gluten Kr 180,- |
||
19. Shimbra Kikk WåttNOR: Kikert i gurkemeiesaus. Serveres med salat, rødbeter, grønnsaker og injera (lefse). ENG: Chickpea in turmericsauce. Served with salad, beets, vegetables and injera. Allergens: Gluten Kr 180,- |
||
20. Gådjå TomatsalatNOR: Tomat, løk, hvitløk, chili, persille, sitron og olivenolje. Servers med injera (lefse). ENG: Tomato, onion, garlic, chili, persille, lemon, oliveoil. Served with injefa. Kr 125,- |
||
Ekstra | ||
Ekstra AiibKr 30,- |
||
Ekstra Kokt Egg/ Boiled EggKr 10,- |
||
Ekstra PotetKr 35,- |
||
Ekstra Rødbeter/ Extra BeetsKr 25,- |
||
Ekstra Spinat/ Extra spinachKr 25,- |
||
Enjera 1/2Kr 15,- |
||
Enjera 1/2 GLUTENFRIKr 20,- |
||
Enjera HelKr 25,- |
||
Enjera Hel GLUTENFRIKr 35,- |
||
Rømme/sourcreamKr 15,- |
||
Vegan Saus: Grønn Linse/ green lentilsKr 35,- |
||
Vegan saus: Kikerter Rød/Chickpeas RedKr 35,- |
||
Vegan Saus: Kikerter/chickpeasKr 35,- |
||
Vegan Saus: Rød Linse/ Red lentilsKr 35,- |